top of page

PERMANENT HÅRBORTTAGNING MED LASER

Diod laser och hårborttagning i Stockholm, Älvsjö

Drömmer du också om slät, hårfri hud och vill slippa krångel med att raka eller vaxa? Vår lasermaskin tar enkelt och skonsamt bort håret permanent.

Hur går behandlingen till?

Vi börjar med att lägga ett tunt lager gel på huden för att kyla ned huden som leder laserljuset rätt. Ett munstycke riktas mot den del av huden som ska behandlas. Ljuset från maskinen leds ned av pigmentet i hårsäcken och omvandlas till värme som förstör hårsäcken. Maskinen har en inbyggd kylning som gör att din hud hålls sval under behandlingen och även gör att det inte känns så mycket. Efter ett par veckor lossnar det lilla anlaget av strå som sitter kvar i hårsäcken och du är hårfri tills nästa våg av hårsäckar aktiveras.

Att tänka på innan behandlingen

Det är bra om du rakar dig före behandlingen. Det kan vara slätrakat men det går också bra med någon millimeters utväxt. Undvik att vaxa eller epilera bort håret 2-3 veckor innan behandlingen då det ger ett sämre resultat. För en effektiv behandling bör du undvika att vara solbrun vid behandling.

Att tänka på efter behandlingen

Efter behandling bör du undvika all typ av solning. Samma dag kan det vara bra att undvika deodorant och bad. Efter två veckor börjar håren trilla av och du blir i stort sätt hårfri de kommande veckorna. Hårsäckarna som vi nu inte har dödat har efter X antal veckor producerat nya hår och det är dags för en ny behandling.

Räcker det med en behandling?

Nej, det gör det inte. Alla hårsäckar är inte aktiva och det är bara de aktiva hårsäckarna som går att förstöra. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna. Det kan räcka med 4-6 behandlingar men ofta behövs fler än så. 

Efter ett antal veckor har några av de passiva hårsäckarna blivit aktiva och då kan de förstöras. Så upprepas behandlingen till dess att samtliga hårsäckar är permanent borttagna.

Vi gör hårborttagning både för kvinnor och män!

bottom of page